Joodse gemeenschap wacht nog altijd op extra veiligheidsmaatregels (PRESS)

Na de aanslag in het Joods Museum in Brussel werden er extra veiligheidsmaatregels beloofd voor de joodse gemeenschap in België. Er zijn echter nog altijd geen vorderingen geboekt, zegt Maurice Sosnowski, voorzitter van het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCJOB), dinsdag in La Libre Belgique.

Na de aanslag waren er diverse vergaderingen met de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. "Hetgeen me verontrust is dat de autoriteiten niet reageren tegen wat er gebeurt in de samenleving", zegt Sosnowski. "De directe aanslagen tegen de joodse gemeenschap blijven zonder reactie. Ik zou graag concrete en harde acties zijn. En ik wacht op echte maatregels."

De voorzitter van het CCJOB zegt dat hij een verzoek heeft gestuurd naar premier Charles Michel met de vraag voor financiële steun voor extra veiligheidsmaatregels voor honderden joodse gebouwen: synagogen, culturele centra, scholen en dies meer. Hij voegt er nog aan toe dat er in Frankrijk financiële steun bestaat voor de veiligheid van joodse instellingen. "In België hebben we niets."

Bij de aanslag in het Joods Museum op 24 mei kwamen vier mensen om het leven. Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader, zit in de cel.

Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. Gelieve steeds de juiste bron te vermelden bij deze door Belga verspreide informatie.