Leger houdt grootschalige oefening in Oostende

Oostende vormt de hele week het toneel van een grootschalige legeroefening. Met "Storm tide 2" oefenen de militairen er om landgenoten uit probleemgebieden in het buitenland te evacueren. Zo'n 2.000 militairen zijn neergestreken in de badstad.

Oostende is voor de gelegenheid omgedoopt in het fictieve land Belyria waar de spanningen zo hoog oplopen dat de Belgische regering beslist om er haar onderdanen weg te halen.

Op verschillende plaatsen in de stad worden legeracties ondernomen. Onder meer in het Onze-Lieve-Vrouwecollege. De "vijand" kwam daar vanmorgen rond 10 uur toe, rond 11 uur begon de bevrijdingsactie. Zes laatstejaars en twee leerkrachten moeten in de loop van de namiddag worden bevrijd en daar komt zelfs een C130 aan te pas. In en rond het schoolgebouw zijn ook geweerschoten (losse flodders) te horen.

Storm Tide 2 eindigt vrijdag om 12 uur. Ook elders in West-Vlaanderen zal er worden geoefend.