Meerderheid haast zich niet voor hoorzitting Michel

De hoorzitting van eerste minister Charles Michel (MR) in de Kamer is vanmorgen met een halfuur vertraging begonnen. Er waren niet genoeg commissieleden van Michels eigen meerderheid aanwezig om te kunnen starten. En dus moesten er snel nog een aantal mensen worden opgetrommeld.

Michel had normaal gezien om 10 uur moeten beginnen aan zijn "hearing" in de commissie Binnenlandse Zaken. Hij komt daar de grote lijnen van het regeringsbeleid toelichten. Er bleken echter te weinig commissieleden van N-VA, CD&V en MR aanwezig, en dus moesten er eerst nog een aantal mensen worden opgetrommeld vooraleer men kon beginnen. Geen goede start dus voor de hoorzitting van de eerste minister.

Het is vandaag overigens een drukke dag in de Kamer, want nog 7 andere regeringsleden komen aan bod in een van de commissies, onder meer Kris Peeters (CD&V), Alexander De Croo (Open VLD) en Johan Van Overtveldt (N-VA) lichten hun beleid toe.