Metaaldieven gevat in Schaarbeek dankzij honden en helikopter

De lokale politie van de zone Brussel-Noord heeft gisterenavond dankzij een vlotte samenwerking met de lokale hondenbrigade en de helikopter van de federale politie twee metaaldieven kunnen inrekenen. De mannen probeerden tevergeefs te vluchten in een bestelwagen.

Omstreeks 22 uur reed er een bestelwagen weg bij het opmerken van een politiepatrouille. Het voertuig werd uiteindelijk teruggevonden op een terrein aan de Generaal Wahislaan in Schaarbeek. De politie-inspecteurs konden nog net zien hoe vier personen uit de wagen sprongen en wegliepen.

Om het viertal terug te vinden werd de hulp ingeroepen van de lokale hondenbrigade en de helikopter van de federale politie die met een infraroodcamera boven de site vloog.

Twee van de vier verdachten konden uiteindelijk in de boeien worden geslagen. Het gaat om een meerder- en een minderjarige die bij politie en parket samen reeds bekend stonden voor meer dan dertig diefstallen. Hun twee kompanen verdwenen spoorloos.

In de bestelwagen werd zeker meer dan honderd kilo metaal aangetroffen.Het voertuig is in beslag genomen. De twee verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket.