Scenarist "The Simpsons" redt "homostier" van slachthuis

9.000 pond (ruim 11.000 euro). Dat bedrag wisten homo- en dierenrechtenactivisten de voorbije dagen in te zamelen om de Ierse stier Benjy van een gewisse dood te redden. Het dier zou een enkel ticket richting slachthuis krijgen omdat het enkel met andere stieren wil paren, maar nu wacht het een rustig pensioen in het Verenigd Koninkrijk. Voornaamste weldoener is Sam Simon, scenarist van "The Simpsons".

Het verhaal van Benjy kwam aan het licht toen de eigenaar de lokale journalist Joanna McNicholas over de stier vertelde. Met tegenzin plande de man Benjy naar het slachthuis te sturen omdat het dier enkel met andere stieren wil paren en hierdoor op een boerderij van weinig nut is.

Verschillende homo- en dierenrechtenorganisaties konden niet leven met het lot dat Benjy te wachten stond, en zetten een onlinecampagne op touw om geld in te zamelen. Met succes, want op enkele dagen tijd is al voor ruim 4.000 pond (ruim 5.000 euro) aan giften ingezameld.

Daar voegt Sam Simon vandaag nog eens een gulle donatie van liefst 5.000 pond (ruim 6.000 euro aan toe). De scenarist van "The Simpsons" lijdt aan een terminale vorm van kanker en heeft in het verleden al vaker acties ten voordele van dieren gesteund.

"Alle dieren wacht een tragische bestemming in de vleesindustrie, maar deze stier doden omdat hij homo is, zou een dubbel drama zijn geweest", licht hij zijn gift toe.

Benjy verhuist nu van Ierland naar het Hillside Animal Sanctuary in het Verenigd Koninkrijk. Dankzij het ingezamelde geld is hij zeker van een rustig pensioen.

Homoseksualiteit komt overigens bij zo'n 1.500 diersoorten voor. Zo is homoseksueel gedrag waargenomen bij leeuwen, pinguïns en cheeta's. Van alle dieren zou homoseksualiteit het vaakst voorkomen bij mannetjesvleermuizen.