Sint komt toch naar Brussel

Er komt een blijde intrede van Sinterklaas in de hoofdstad, maar in een nieuwe, aangepaste formule. Dat zegt het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). Brusselnieuws.be had vanmorgen bericht dat de traditionele aankomst in de Brusselse Haven dit jaar niet doorging.

Normaal klopt het Gewest voor de organisatie van de intrede aan bij "Brussels by Water", de vzw die zich inzet voor het toeristische en educatieve gebruik van het kanaal. "In de maand september beginnen we dan met de voorbereidingen, in het bijzonder de contacten met de wijkhuizen en de scholen om er zoveel mogelijk kinderen bij te betrekken", zegt David Kuborn, de voorzitter van de vzw. "Dit jaar hebben we, net als voor enkele andere projecten, contact opgenomen, maar nog niets gehoord."

Vorig jaar viel de haven onder de bevoegdheid van minister Brigitte Grouwels (CD&V), nu is dat minister-president Rudi Vervoort (PS), die sterk betrokken is bij de verschillende initiatieven om de kanaalzone te laten heropleven. Vanmiddag liet het kabinet van Vervoort via zijn woordvoerder alleszins weten dat de intrede er komt, maar in een nieuwe, aangepaste formule. Binnenkort volgt een communicatie met meer uitleg.