Vanaf 14 december bij 4 op de 10 buslijnen wijzigingen

Vanaf 14 december treedt de nieuwe dienstregeling van De Lijn in werking. Bij bijna 400 van de 1.000 buslijnen zijn er wijzigingen van enkele minuten tot een halfuur. De wijzigingen zijn volgens de vervoersmaatschappij noodzakelijk om de overstap tussen de trein en de bus zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ook de NMBS lanceert namelijk op 14 december een nieuw vervoersplan.

De nieuwe dienstregelingen zijn volgens De Lijn meestal afgestemd op de aankomende en vertrekkende treinen. "Daarnaast krijgen een aantal ritten ook variabele rijtijden, dat wil zeggen dat ze meer rekening houden met het verkeer tijdens de spits- en daluren."

Reizigers kunnen meer informatie over de aanpassingen vinden op de website van De Lijn. De routeplanner houdt nu al rekening met de nieuwe dienstregeling.