VBO-topman Tony Vandeputte overleden

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) meldt het overlijden van zijn voormalig gedelegeerd bestuurder Tony Vandeputte. "Het VBO zal hem herinneren als een streng maar ook een zeer meevoelend en rechtvaardig man die de organisatie met erg veel passie en gedrevenheid leidde." Vandeputte werd 68.

"Mede in naam van onze voorzitster Michèle Sioen, de ere-voorzitters en alle VBO-medewerkers bied ik onze oprechte deelneming aan en wens ik zijn familie en zijn naasten veel sterkte toe. We willen hen meegeven dat wij trots zijn dat wij bevoorrechte getuigen mochten zijn van de tomeloze inzet van deze bijzondere man", aldus Pieter Timmermans, huidig gedelegeerd bestuurder van het VBO.

Tony Vandeputte stierf aan pancreaskanker. Hij werd 68. Premier Charles Michel heeft de familie van Vandeputte inmiddels zijn deelneming betuigd. Via Twitter hebben onder meer CD&V-voorzitter Wouter Beke en Unizo-topman Karel Van Eetvelt hun medeleven en lof laten blijken.