Vilvoorde klaagt buschauffeur aan die kinderen bier aanbiedt

De stad Vilvoorde heeft een klacht ingediend tegen een buschauffeur in onderaanneming van De Lijn. De man vervoert leerlingen die in het buitengewoon onderwijs les volgen. Hij zou enkele kinderen bier en energiedrankjes hebben gegeven.

De buschauffeur vervoert leerlingen van de Oase, een school voor buitengewoon lager onderwijs. Tijdens een van zijn ritten zou de man een blikje energiedrank en een blikje bier aan de kinderen hebben gegeven. Vilvoords schepen van Onderwijs Jo De Ro vindt dat dit absoluut niet door de beugel kan.

"Ik ga niet in op de feiten zelf. Daarover moet het onderzoek zich uitspreken. De feiten zijn echter wel ernstig genoeg om melding hiervan te maken bij de mensen die de busmaatschappij aanstellen en de verantwoordelijkheid daarover dragen", aldus De Ro.

De Lijn heeft laten weten dat het de zaak voort onderzoekt. Het zou volgens hen gaan om een misverstand. De chauffeur zou water hebben willen uitdelen aan de kinderen, maar daar zouden per ongeluk twee andere blikjes tussen hebben gezeten.