""Kan dit?!"-grap heeft mij 150.000 euro gekost"

De "Kan dit?!"-grap die Erik Goossens in 2001 uithaalde met drie poetsvrouwen in een mortuarium heeft hem in totaal 150.000 euro gekost. Dat zegt de tv-presentator in Het Nieuwsblad.

Zo'n 15 jaar geleden was het verborgencameraprogramma "Kan dit?!" goed voor een miljoenenpubliek op VTM. In 2001 haalde presentator Erik Goossens een mop uit in een mortuarium in Gent. Daar speelde hij een lijk, terwijl een poetsvrouw de ruimte aan kuisen was. Wanneer even later de zogezegde weduwe van de overledene de kamer binnenkwam, sprong het lijk recht in de armen van de vrouw.

De mop werd uitgehaald met drie verschillende poetsvrouwen, die allen een klacht indienden omdat ze naar eigen zeggen getraumatiseerd waren na de gebeurtenissen. In 2006 werden Goossens en zijn regisseur veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding wegens onopzettelijke slagen en verwondingen.

De bewuste mop heeft Goossens uiteindelijk zo'n 150.000 euro gekost, zegt hij nu aan Het Nieuwsblad. "Eerst en vooral was er de schadevergoeding, maar daarnaast ook mijn advocatenkosten en het verlies aan inkomsten doordat het programma uiteindelijk werd stopgezet."

De presentator betreurt het ook dat de programmaverantwoordelijke en het productiehuis hun handen van de zaak trokken toen de klacht werd ingediend.