Bijzonder actieve Brusselse autodievenbende is opgerold

De Brusselse lokale politie heeft een bende autodieven opgerold die op enkele maanden tijd maar liefst 130 diefstallen gepleegd zou hebben. Zeven personen werden opgepakt, van wie er uiteindelijk drie onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Het gaat om drie Poolse broers van 32, 34 en 35 jaar oud, meldt het Brusselse parket.

Het onderzoek naar de bende begon in 2014 toen de lokale recherche merkte dat het aantal diefstallen van wagens van de modellen Ford Galaxy, VW Sharan, VW Golf 4 en Seat Alhambra sterk toenam. Bovendien werd bij tientallen feiten een gelijkaardige werkwijze vastgesteld: de wagen werd gestolen, een aantal onderdelen zoals batterij, banden, wieldoppen, katalysator en airbags werden eruit gehaald en vervolgens werd het voertuig achtergelaten nabij een oprit van de Brusselse Ring of in Anderlecht, in de omgeving van het kanaal. (foto: archieffoto)

Het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek onder leiding van onderzoeksrechter Anciaux en daaruit bleek dat er tussen juli en oktober 2014 maar liefst 130 dergelijke diefstallen gepleegd werden. De speurders slaagden er ook in de vermoedelijke verantwoordelijken voor die feiten te identificeren en op te sporen.

Dinsdag viel de politie dan binnen op 10 adressen in de Brusselse regio. Daarbij konden de drie Poolse broers opgepakt worden, samen met hun partners en een vierde man. De politie kon ook 10 wagens in beslag nemen en trof een grote hoeveelheid auto-onderdelen aan, naast materiaal om autodiefstallen te plegen. Uiteindelijk werden alleen de drie broers onder aanhoudingsbevel geplaatst.