Bono vijf uur lang geopereerd na val met fiets

Zanger Bono is geopereerd na zijn fietsongeval van zondag. Tijdens de operatie, die zo'n vijf uur duurde, werden drie metalen platen in het lichaam van de U2-frontman geplaatst. Dat meldt de dokter aan de website Rolling Stone.
AP2013

Bono raakte afgelopen zondag ernstig gewond nadat hij gevallen was met zijn fiets in Central Park in New York. Hij was onder meer gewond aan zijn linkeroog, liep drie breuken op in zijn linker schouderblad en brak een bot in zijn bovenarm.

Vooral dat laatste bleek ernstig te zijn, zo blijkt. Het bot brak namelijk op zes verschillende plekken en scheurde door zijn huid. Daarom kreeg Bono drie metalen platen in zijn arm. Bij een tweede ingreep gisteren werd zijn gebroken vinger aangepakt.

De optredens in het programma "The tonight show" werden al uitgesteld door de val van de zanger. Het is nog niet duidelijk of de wereldtournee ook in gevaar komt.