Bourgeois vult vrijdag broodautomaten, Almaci helpt in rusthuis

Radio 1 en Radio 2 zetten komende vrijdag Vlaamse ondernemers in de kijker, naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer van Unizo. Zo krijgen enkele lokale ondernemers hulp van bekende politici.

In het regionale Radio 2-ochtendprogramma "Start je dag" zullen de verhalen te horen zijn van de ondernemers die voor een dag hulp krijgen. Zo zal Geert Bourgeois (N-VA) mee broodautomaten vullen in Hofstade, gaat Meyrem Almaci (Groen) een handje toesteken in een rusthuis in Sint-Truiden en gaat Francesco Vanderjeugd (Open VLD) mee sleutelen aan retrofietsen.

In "Middagpost" gaat Radio 2 op zoek naar de oudste familiebedrijven per provincie. Daarnaast lanceren "De madammen" een vragenlijst op de website van Radio 2 waarmee mensen makkelijk kunnen testen of er een ondernemer in hen schuilt.

Daarnaast ligt ook bij "De ochtend" op Radio 1 de focus op ondernemen. De thema-uitzending wordt uitzonderlijk gepresenteerd vanop de Brusselse vroegmarkt. Er wordt gepraat met kleine en middelgrote ondernemers, met beleidsmakers en met handelaars op de Brusselse vroegmarkt. Er is ook oog voor de positieve verhalen die soms te weinig aandacht krijgen.