De Lijn heeft op 35 plaatsen realtime-informatieborden

De Lijn heeft momenteel op 35 haltes in Vlaanderen en Brussel in totaal 275 realtime-informatieborden in gebruik, waarop de reiziger kan aflezen op welk exact tijdstip de volgende bussen in de praktijk zullen arriveren. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Björn Rzoska (Groen).

De haltes met dergelijke realtime-informatieborden zijn netjes gespreid over de vijf Vlaamse provincies. In de provincie Antwerpen staan er op 9 haltes (Antwerpen, Berchem, Brecht, Heist-Op-Den-Berg, Merksem, Mechelen, Turnhout), in Vlaams-Brabant en Brussel op 8 (Aarschot, Brussel, Halle, Leuven, Tienen, Zaventem), in West-Vlaanderen op 7 (Adinkerke, Brugge, Knokke, Kortrijk, Oostende), in Oost-Vlaanderen op 6 (Gent, Sint-Niklaas) en in Limburg op 5 (Hasselt, Landen, Neerpelt, Riemst, Sint-Truiden).

"De berekening van de vertraging gebeurt op basis van de laatst ontvangen positie van de bus. Na de berekening van de vertraging is een foutmarge mogelijk van 1 tot 2 minuten", aldus Weyts.