Helft van actieve bevolking in Liberia werkloos door ebola

Bijna de helft van de actieve bevolking in Liberia is door de ebola-epidemie genoodzaakt om elke professionele activiteit op te geven. Dat blijkt uit een studie van de Wereldbank.
A2014

"Zelfs zij die in de meest afgelegen gebieden van Liberia leven, waar ebola nog niet vastgesteld werd, ondergaan de secundaire economische gevolgen van deze vreselijke epidemie", zegt Ana Revenga, hoofd van het departement armoede bij de Wereldbank.
De zelfstandigen zijn economisch het zwaarst getroffen, blijkt uit de studie, die gevoerd werd in samenwerking met het instituut Gallup.

Meer dan 1 op 3 ebolapatiënten overleden

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft ondertussen een nieuwe balans opgemaakt. Daaruit blijkt dat het aantal mensen dat overleden is aan ebola tot 5.420 gestegen is, op een totaal van 15.145 officiële gevallen van besmettingen in 8 verschillende landen.