Humo voortaan zaterdag op tablet, dinsdag op papier

Abonnees van Humo zullen vanaf 24 januari 2015 al op zaterdag de tabletversie van hun magazine kunnen lezen. Dat schrijven enkele kranten en is bevestigd aan onze redactie. De papieren versie blijft op dinsdag verschijnen.
BELGA/ MAETERLINCK

"Een hedendaags magazine moet meer zijn dan een blad dat een keer in de week op papier verschijnt. Hedendaagse lezers verwachten een heel pakket", zegt Danny Ilegems aan deredactie.be.

Humo wil zijn papieren lezers vertrouwd maken met de tabletversies, aangezien zij automatisch ook digitaal geabonneerd zijn. "Daarnaast willen ook reclame maken voor de digitale abonnementen", klinkt het.

De tabletversie zal qua inhoud zo goed als identiek zijn aan de papieren versie, die pas drie dagen later in de bus steekt. Enkel de tv-programmatie zal er niet inzitten. "Dat komt omdat we al een tv-gids-applicatie hebben", zegt Ilegems. "Met die app kan je de programmatie een week vooruit bekijken."