Jo De Meyere en Chris Lomme verfilmen "Achter de wolken"

Jo De Meyere en Chris Lomme zijn binnenkort samen te zien in een film. In maart gaan namelijk de opnames van "Achter de wolken" van start, de verfilming van hun succesvolle toneelstuk.

De twee acteurs toerden jarenlang met het toneelstuk "Achter de wolken" door Vlaanderen. De tekst van Michael De Cock wordt nu herwerkt tot een filmverhaal.

Voor de hoofdcast moest niet ver gezocht worden. Zowel De Meyere als Lomme tekenen opnieuw present. "In een film heb je wel extra personages nodig", zegt De Meyere in Het Nieuwsblad. "Dat zullen er in totaal zeven of acht zijn. Voor die rollen zijn we nog acteurs aan het casten."

Het verhaal gaat over twee mensen die elkaar na 40 jaar weer tegenkomen. Ooit vormden ze een koppel, maar daarna trouwde zij met zijn beste vriend. Wanneer ze elkaar opnieuw tegenkomen, zijn ze allebei opnieuw vrijgezel en worden ze weer verliefd.

De Meyere en Lomme spelen voor het eerst samen de hoofdrol in een film. In "Het vonnis" waren ze ook al samen te zien, maar toen ging het om kleinere bijrollen.

De regie is in handen van Cecilia Verheyden. Zij mocht eerder al haar stempel drukken op "Vriendinnen", de nieuwe Eén-reeks die vanaf december te zien is. Het is wel haar langspeeldebuut. De opnames starten in maart volgend jaar. Wanneer de film in de zalen komt, is nog niet bekend.