Minister Marghem dient binnenkort nota verlenging Doel 1 en 2 in

Twee van de drie oudste kernreactoren in ons land, Doel 1 en Doel 2, blijven mogelijk 10 jaar langer open. Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) zal daarvoor over enkele dagen een nota indienen. Dat heeft Marghem gezegd tijdens haar hoorzitting in het parlement.
Jasper Jacobs

De regering zal de verlenging van Doel 1 en 2 onderzoeken en daar zeer binnenkort over beslissen, kondigde Marghem aan. Ze zal daarvoor wel overleg plegen met alle actoren in het dossier. Er zal bijvoorbeeld geen verlenging zijn zonder groen licht van de nucleaire waakhond FANC. Er moet onder andere meer duidelijkheid zijn over de toekomst van de reactoren met scheurtjes, zoals in het regeerakkoord staat.

De minister zei ook dat ze zich wil houden aan de kernuitstap die bepaalt dat de huidige reactoren dicht moeten tegen 2025, maar tegelijk wilde ze nieuwe reactoren met nieuwe technologie niet uitsluiten. Belangrijke vragen bleven onbeantwoord na de hoorzitting van minister Marghem.