NBC schrapt nieuwe familieserie met Bill Cosby

De Amerikaanse zender NBC schrapt de geplande nieuwe sitcom met Bill Cosby. "Het project is niet langer in ontwikkeling", zo staat het in een mededeling. Bill Cosby ligt al enige tijd onder vuur omdat hij jarenlang vrouwen zou hebben misbruikt.

Afgelopen zomer was bekend geraakt dat NBC een soort vervolg plande op "The Cosby Show", de razend populaire sitcom uit de jaren 80. Maar dat de reeks er ooit nog zal komen, lijkt nu hoogst twijfelachtig.

In zijn mededeling geeft NBC geen reden waarom het afziet van zijn plannen, maar verrassend is de beslissing niet. Nu Bill Cosby door verschillende vrouwen beschuldigd wordt van aanranding, zijn al interviews met hem in verschillende tv-uitzendingen geschrapt.

Ook de streamingdienst Netflix liet onlangs weten dat de première van de nieuwe comedyshow "Bill Cosby 77" uitgesteld wordt.