Nederlandse stripverzamelaar is Europees Verzamelaar van het jaar

Een Franse en een Nederlandse collectioneur zijn verkozen tot Europese Verzamelaars van het jaar. De Nederlandse stripverzamelaar Hans Matla heeft maar liefst 70.000 stripalbums verzameld. Parijzenaar Phillippe Samson heeft dan weer een unieke collectie Gaultier parfumflesjes.

Veilingsite Catawiki organiseerde de 4e verkiezing. Stripverzamelaar Hans Matla uit Nederland won de publieksprijs. Hij bezit 70.000 stripalbums en 100.000 tijdschriften. In zijn verzameling zit onder meer het allereerste Nederlandse stripalbum, Mijnheer Prikkebeen uit 1858.

Parijzenaar Phillippe Samson won de prijs van de jury met zijn collectie Gaultier parfumflesjes. Hij heeft 500 unieke exemplaren.

Bij de 14 genomineerden was er ook een Belg. Vorig jaar won de Belgische Lisa Janssens de trofee met haar Donald Duck-archief.