NS Publieksprijs twee jaar op rij naar dezelfde auteur

De Nederlandse schrijver Michel van Egmond heeft voor het tweede jaar op rij de NS Publieksprijs gewonnen, de belangrijkste publieksprijs voor Nederlandstalige boeken. Hij kreeg de prijs voor "Kieft", zijn boek over voormalig profvoetballer Wim Kieft, die kampte met een cokeverslaving.

Vorig jaar kreeg Van Egmond de NS Publieksprijs ook al, toen voor "Gijp", over voetbalanalist René van der Gijp. Het is voor het eerst dat de prijs twee jaar achtereen door dezelfde auteur wordt gewonnen.

In totaal waren zes boeken genomineerd, die allemaal behoren tot de bestverkochte titels van het voorbije jaar. De andere genomineerden waren:

  • Ventoux - Bert Wagendorp
  • Geachte heer M. - Herman Koch
  • Toen ik je zag - Isa Hoes
  • Debet - Saskia Noort
  • De kraamhulp - Esther Verhoef

Ze waren vanavond allemaal te gast in het tv-programma "De wereld draait door", waar de laureaat werd bekendgemaakt.