Onderzoek naar fraude door vrederechter Brugge

Het parket-generaal van Gent is een strafonderzoek gestart naar een vrederechter uit Brugge. De man zou samen met zijn hoofdgriffier voor duizenden euro gesjoemeld hebben met verplaatsingskosten.

Als vrederechter, de rechter die het dichtst bij de burger staat, moeten de man en zijn griffier vaak vele verplaatsingen maken. Daarvoor krijgen ze een vergoeding maar beiden zouden daarmee iets te gulzig zijn geweest. Ze zouden tot 800 euro per maand hebben aangegeven.

De voorzitter van de Brugse rechtbank Thierry Denys zegt dat hij weet heeft van het strafonderzoek maar dat hij de diensten hun werk wil laten doen. Vorige week was er een huiszoeking in de kantoren van de vrederechter die de hele dag in beslag nam. Het is niet duidelijk of er ook iets in beslag werd genomen. De vrederechter is voorlopig niet geschorst.