Postorderbedrijf 3 Suisses ontslaat alle 130 werknemers

In Doornik ontslaat postorderbedrijf 3 Suisses alle 130 werknemers. Eigenaar Franco-Belge zegt dat de verkoop onvoldoende is om in de huidige omstandigheden te blijven werken. Binnenkort zou er wel een nieuwe 3 Suisses ontstaan, die enkel nog als webshop actief is.

3 Suisses lijdt onder de zware concurrentie in de sector van de postverkoop. Het distributiecentrum in de Doornikse deelgemeente Orcq was het enige in ons land. Wereldwijd telt 3 Suisses 5.500 werknemers.

3 Suisses was een van de eerste postorderbedrijven, eerst alleen van breiwol en gebreide producten, later van alle kledij. De laatste catalogus begin dit jaar telde 900 bladzijden en bood vooral merkkledij aan.

Mogelijk zouden 30 ontslagen werknemers opnieuw in dienst komen in een nieuwe structuur. 3 Suisses zou na de broodnodige overnames een nieuwe webwinkel willen openen. Het bedrijf was sinds 1998 al actief via internet, maar die internetverkoop sloeg tot nog toe niet echt aan.