Twee herdenkingen voor omgekomen arbeiders Total Fina

In de raffinaderij van Total Fina in de Antwerpse haven zijn vandaag de twee arbeiders herdacht die vorig jaar om het leven kwamen bij een explosie. Opvallend was dat er twee herdenkingen waren: één buiten de raffinaderij en één binnen. De families van de slachtoffers zijn namelijk kwaad dat het onderzoek naar het ongeval geseponeerd werd.

Precies een jaar geleden kwamen twee arbeiders om bij een stoomexplosie in de raffinaderij van Total in de Antwerpse haven. Het onderzoek door het arbeidsauditoraat werd echter geseponeerd, tot grote verontwaardiging van de families van de twee slachtoffers. Zij vragen nu een heropening van het onderzoek. Volgens gerechtelijke bronnen bestaat er alvast een grote kans dat die heropening er komt.

De families van de slachtoffers verzamelden dus uit protest buiten de raffinaderij. Ze hingen ook een spandoek op met de tekst: "Moordenaar Total Fina". Binnen de raffinaderij was er een herdenking georganiseerd door Total. Daarbij werd een herdenkingsplaat onthuld en een minuut stilte gehouden. De sirenes loeiden ook nog een laatste keer voor de twee arbeiders.