Twee Italiaanse neo-fascisten veroordeeld tot boete van 2,1 miljard euro

Twee extreemrechtse terroristen zijn in Bologna veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de staat van 2,13 miljard euro. Het duo pleegde in 1980 een aanslag waarbij 85 mensen omkwamen. Dat melden verschillende media. De twee waren lid van de terroristische groepering Nuclei Armati Rivoluzionari (NAR).

Het proces liep voor de burgerrechtbank in Bologna, en diende enkel om de schade te bepalen. De twee mannen zouden eerder al veroordeeld zijn tot het terugbetalen van de door hen aangerichte schade, meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Bij het parket van Bologna kon die informatie niet meteen bevestigd worden.

Op 2 augustus 1980 ontplofte een bom in het station van Bologna. Daarbij vielen 85 doden en meer dan 200 gewonden, of een van de bloedigste aanslagen in het Italië van de jaren 70 en 80. In 1994 werden ze voor die aanslag al veroordeeld tot een levenslange opsluiting.