Vlaming Peter Verhelst maakt kans op VSB Poëzieprijs

De Vlaming Peter Verhelst is een van de vijf dichters wiens dichtbundels genomineerd zijn voor de VSB Poëzieprijs van 2015. Die prijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige dichtbundel van het voorgaande jaar met een geldbedrag van 25.000 euro.

Het was juryvoorzitter Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad, die de nominaties bekendmaakte in het VPRO-radioprogramma "Nooit meer slapen".

De Vlaming Peter Verhelst is genomineerd met zijn dichtbundel "Wij totale vlam". Daarnaast zijn ook de Nederlandse dichters Piet Gerbrandy ("Vlinderslag"), Sasja Janssen ("Ik trek mijn species aan"), Hester Knibbe ("Archaïsch de dieren") en Alfred Schaffer ("Mens Dier Ding") genomineerd. In totaal werden 107 bundels ingezonden.

De uitreiking van de prijs vindt plaats op 28 januari in de Kunsthal in Rotterdam. In het kader van de VSB Poëzieprijs zullen de genomineerde dichters van 11 tot en met 25 januari op verschillende Nederlandse en Vlaamse podia hun bundels presenteren.