Vrouw sterft na aanrijding op A8 in Halle

Op de A8 in Halle is vanochtend een vrouw overleden nadat ze was aangereden door een wagen. Volgens de laatste onderzoeksresultaten negeerde het slachtoffer een rood licht, voor het voertuig stond het licht op oranje.

De aanrijding gebeurde rond 5.45 uur ter hoogte van het kruispunt van de A8 met de Halleweg. De vrouw zou het zebrapad hebben overgestoken toen het licht op rood stond. Voor de bestuurder stond het licht op oranje, hij reed door en kon de vrouw niet meer ontwijken. De man belde nog de ambulance, maar de vrouw overleed ter plekke.

De bestuurder had niet gedronken, blijkt uit de ademanalyse. Er zou ook geen enkel remspoor te zien zijn. Het parket heeft  een verkeersdeskundige aangesteld. Het voertuig is in beslag genomen en zal onderzocht worden. Het slachtoffer was een vrouw van 50 uit de buurt.