Werkstraf voor masturberen op de trein

Een 36-jarige man uit Oostrozebeke is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uren of een vervangende celstraf van 6 maanden. De man werd begin maart betrapt op de trein Antwerpen - Oostende terwijl hij masturbeerde. De man krijgt daarvoor nu een werkstraf, een studente die naast hem zat op de trein krijgt een morele schadevergoeding.

De jonge studente die naast hem zat, zag hem duidelijk bewegingen maken onder zijn jas. Hij had ook een witte zakdoek in zijn hand.

De man beweerde dat hij in slaap gevallen was en gedroomd had van zijn eigen vrouw waardoor hij per ongeluk was klaargekomen. Compleet ongeloofwaardig, vond het parket, dat een effectieve straf van 1 jaar cel vroeg. Ook de rechtbank vond de uitleg van de man weinig plausibel, maar besloot om hem uiteindelijk een werkstraf te geven.

Aan de studente die naast hem op de trein zat, moet hij een morele schadevergoeding van 1 euro betalen.