Winkelhuur op Fifth Avenue New York duurste ter wereld

Fifth Avenue in New York is de duurste winkelstraat ter wereld. Voor een standaardwinkel van 150 vierkante meter in het duurste deel van de straat bedraagt de huurprijs bijna 4,5 miljoen euro per jaar. Dat is 17 keer meer dan in Brussel of Antwerpen. Dat blijkt uit de hitparade van het vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield dat jaarlijks de duurste winkellocaties per land oplijst.
De bekende juwelierszaak Tiffany & Co op Fifth Avenue

In de Nieuwstraat in Brussel en op de Meir in Antwerpen daalden de tophuurprijzen licht vergeleken met 2013. Voor eenzelfde standaardwinkel van 150 vierkante meter werd een gemiddelde huurwaarde van 1.750 euro per vierkante meter of 262.500 euro per jaar opgetekend. België komt hiermee op een 35e plaats in de wereldranglijst.

"Terwijl de meeste landen wereldwijd een aanzienlijke dip in de huurprijzen noteerden gedurende de recente crisisjaren, trok het Belgische en Luxemburgse winkelvastgoed zich uitzonderlijk stabiel uit de slag", zegt Thierry Debourse, hoofd van het departement winkelverhuur België en Luxemburg bij Cushman & Wakefield, in een mededeling over het rapport.

New York stoot Causeway Bay in Hongkong van de troon, waar een huurdaling van 6,8 procent werd genoteerd tegenover 2013. De Champs-Elysées in Parijs steeg met 40 procent in 2013, maar stabiliseerde dit jaar en behoudt zijn derde plaats. In New Bond Street in Londen stegen de prijzen dit jaar met 4,2 procent, waarmee deze winkelstraat op de vierde plaats komt.

Top-tien

  1. New York Upper 5th Avenue
  2. Hong Kong Causeway Bay
  3. Parijs Avenue des Champs Elysées
  4. Londen New Bond Street
  5. Sydney Pitt Streett Mall
  6. Milaan Via Montenapoleone
  7. Tokio Ginza
  8. Seoul Myeongdong
  9. Zürich Bahnhofstrasse
  10. Moskou Stoleshnikov