Winkelkarretjes verdwijnen massaal bij IKEA Anderlecht

De IKEA-vestiging in Anderlecht kampt met een winkelkarretjesprobleem: de afgelopen drie maanden zijn er zo'n 300 stuks "verdwenen". IKEA noemt het een "kostelijke grap" en zoekt naar een oplossing.

Volgens de Zweedse meubelgigant zijn de verdwijnende winkelkarretjes een algemeen probleem, maar is het in Anderlecht wel bijzonder uitgesproken.

"Per week zijn er een dertigtal karretjes die in de buurt beginnen ronddwalen", zegt Annelies Nauwelaerts van IKEA. "Dat komt vooral door klanten die met het openbaar vervoer komen. De karretjes worden immers regelmatig teruggevonden aan bushaltes en het nabijgelegen metrostation. Maar vele karretjes verdwijnen ook helemaal, in totaal gaat het de afgelopen drie maanden al om 300 stuks."

Enerzijds is dat een dure grap voor IKEA, maar anderzijds is het ook gevaarlijk. "De karretjes kunnen misschien wel op de metrosporen of de weg terechtkomen."

Een aantal medewerkers speurt in een bestelwagen de buurt van de vestiging af op zoek naar de karretjes, maar sommige karretjes worden nooit teruggevonden. IKEA werkt aan een oplossing voor het probleem.