Zanger "What becomes of the brokenhearted" overleden

In Las Vegas is Motown-zanger Jimmy Ruffin overleden. Hij was bekend van de hits "What becomes of the brokenhearted" en "Hold on to my love". Hij was 78 jaar.

Jimmy Ruffin werd geboren in de staat Mississippi. Hij was de oudere broer van David Ruffin, lange tijd de leadzanger van die andere Motown-legende The Temptations.

Zoals veel zwarte zangers uit de VS, begonnen beide broers hun carrière bij een gospelband. Ze belandden al snel bij het Motownlabel. De vraag om de nieuwe leadzanger van The Temptations te worden, werd eerst gesteld aan Jimmy, maar uiteindelijk was het Dave die werd uitgekozen. Jimmy bouwde dan maar zijn eigen prille solocarrière verder uit.

In 1966 had hij een eerste groot succes met "What becomes of the brokenhearted", dat de top tien haalde in alle hitparades. Ook de opvolgers "I've passed this way before" en "Gonna give her all the love I've got" deden het goed.

In 1980 verhuisde Ruffin naar Groot-Brittannië, waar hij ook altijd succesvol was geweest. Hij had er een laatste grote hit met "Hold on to my love".

Bekijk -en beluister- de YouTube-video: