"Toch bleef jij het allemaal amusant vinden"

Het was een stunt die kon tellen, midden juni : Jack Cottle waagde zich samen met een vriendin en vriend op het Brands Hatch-racecircuit in Kent, Groot-Brittannië, terwijl er een officiële wedstrijd plaatsvond, en dat met de Volkswagen Polo van die vriendin. De organisatie moest de race door de stunt stilleggen. Cottle kreeg enkele dagen geleden zijn straf te horen en die viel behoorlijk tegen.

Volgens rechter Martin Joy bracht de 22-jarige Cottle "verschillende levens in gevaar" en was zijn stunt "met voorbedachte rade en onvergeeflijk".

"Je hebt een volledige ronde op het circuit afgelegd, terwijl je vriendin hysterisch was, schreeuwde en je smeekte om ermee op te houden. Ze liet ook voortdurend horen dat het haar wagen was. Na het voorval moest ze zelfs naar het ziekenhuis gebracht worden met een paniekaanval, terwijl jij het allemaal erg amusant bleef vinden."

"De organisatoren van het evenement zijn vooral bezorgd voor copy cats, nadat de beelden vanuit de wagen op het internet gezet waren."

Zijn vriendin, de 18-jarige studente Saskia Fitch, had onmiddellijk na de feiten al in diverse interviews afstand genomen van het voorval. "Ik wil die 2 nooit meer zien", zei ze toen.

Cottle kreeg uiteindelijk een gevangenisstraf van 8 maanden.

lees ook