"Zowel gedurfd als briljant"

Enkele dagen geleden werd in Milaan de nieuwste editie van de Pirelli-kalender voorgesteld. Eerder dit jaar raakte bekend dat deze “kalender met stijlvolle foto’s van sexy vrouwen” dit keer fotomodel Candice Huffine zou opvoeren, een model dat als volslank of met een maatje meer wordt omschreven. "Het is niet iets wat ik oogde te bereiken, omdat ik nooit dacht dat het realiseerbaar zou zijn", aldus Huffine zopas op nieuwswebsite New York Magazine.

"Dit betekent zoveel. Het is tegelijkertijd een gedurfde én briljante zet van Pirelli en fotograaf Steven Meisel. Zo zien zij het nu. Sexy uit zich in verschillende vormen en formaten. Ze zijn bereid om een risico te nemen en iets nieuws te brengen. Het overvalt me op de mooist mogelijke manier."

"Eigenlijk is het al die aandacht niet waard, want intussen is het steeds meer normaal geworden. Het is eigenlijk het nieuwe normaal, wat wel opwindend is."

"Ik zit nu een 15-tal jaren in dit vak en heb de evolutie van dichtbij meegemaakt. Het is zeker en vast een grote stap, een reuzegrote verandering. Maar eentje die deugd doet en een frisse wind doet waaien."

lees ook