Appartement Lauren Bacall te koop voor 20 miljoen euro

Het appartement van Lauren Bacall, de Amerikaanse actrice die afgelopen zomer overleed, staat te koop voor 26 miljoen dollar (zo'n 20 miljoen euro). Het stulpje bevindt zich in de buurt van Central Park in New York.

Het appartement in de beroemde Dakota Building telt negen vertrekken, waarvan drie slaapkamers en een bibliotheek. Het uitzicht op het park is naar verluidt schitterend.

Lauren Bacall, die een mythisch paar vormde met film noir-acteur Humphrey Bogart, woonde meer dan vijftig jaar in het appartement.

Vastgoedkantoor Warburg Realty omschrijft het als "een zeldzame parel" en "een eenmalige opportuniteit". Zo heeft de actrice ook het interieur van het appartement -het gebouw dateert van 1884- goed geconserveerd, met plankenvloeren en hoge plafonds. De staat is perfect, aldus het vastgoedkantoor.

Pittig detail: bovenop de vraagprijs van 26 miljoen dollar, moet de koper ook rekening houden met maandelijkse lasten van 11.146 dollar. Maar naar New Yorkse normen heet dit "redelijk" te zijn.