Beertje Paddington "ongeschikt" voor Britse kinderen ?

Ouders met kleine kinderen laten hun kroost beter thuis wanneer ze de film "Paddington" over de gelijknamige bruine beer gaan bekijken. Dat zegt de Britse filmkeuring. De reden? Volgens het controleorgaan bevat de film "milde scheldwoorden".
Image supplied by Capital Pictures

Op 28 november komt "Paddington" in het Verenigd Koninkrijk in de zalen. De film over Beertje Paddington is dan wel een familiefilm, toch vindt de Britse filmkeuring dat kleine kinderen beter niet gaan kijken.

"Paddington" zou immers "milde scheldwoorden" en "mild ongepast gedrag" bevatten waardoor de film voor een al te jong publiek ongeschikt zou zijn. Mogelijk stoort de commissie zich aan een scène waarin een volwassen beer zich in een vrouw verkleedt en vervolgens met een andere beer flirt. Een officieel kijkverbod blijft evenwel achterwege.

Zowel de hoogbejaarde geestelijke vader van Beertje Paddington Michal Bond als de acteur die de stem van het dier inspreekt Hugh Bonneville toont zich uiterst verbaasd over het oordeel van de Britse filmkeuring.

"De film is perfect te bekijken", meent Bonneville. "Ik zag hem laatst met enkele kinderen van vijf. In hun broek plassen was het enige gevaar dat ze liepen."