Er komt geen doortrekkersterrein in Zottegem

Er komt geen doortrekkersterrein in Zottegem. Eerder verbleven doortrekkers op een terrein aan de Bevegemse vijvers maar dat zag de buurt niet meer zitten. Nochtans had de provincie die plek als vast terrein geregeld, maar ook de gemeente is daar niet over te spreken.
(Archieffoto)

Volgens provinciaal gedeputeerde Eddy Couckuyt (CD&V) moet de regelgeving veranderen om tot een definitieve oplossing te komen. Zo stelt Couckuyt voor om de beslissing niet louter over te laten aan het gemeentebestuur, want dat vindt maar zelden een draagvlak bij de inwoners.

In Oost-Vlaanderen is er op dit moment één doortrekkersterrein, in Gent. Dat zouden er drie moeten zijn. Dat is geen wetgeving maar een richtlijn.

De provincie onderzoekt nu of het mogelijk is om een doortrekkersterrein aan te leggen in Eeklo. Daar is het de bedoeling dat het terrein komt vlak bij het nieuw te bouwen ziekenhuis AZ Alma. Alles is daarvoor wettelijk in orde, alleen zijn de werken nog niet gestart. De burgemeester verwacht ook geen protest van de buurt, omdat er daar nauwelijks mensen wonen.