Kerstverlichting moet wijken voor windmolens in Asse

Voor het plaatsen van de vier windmolens in het industriepark van Mollem, een deelgemeente van Asse, moeten de komende weken verschillende uitzonderlijke transporten door het centrum van de gemeente rijden. De kerstsfeer in het centrum van Asse zal dit jaar daarom wat "alternatiever" verlopen.

De transporten zullen telkens gebeuren tijdens een donderdagnacht: op 27 november en op 4, 11 en 18 december. De grootste vrachtwagen is 46 meter lang en maximaal 4,80 m hoog. De transportfirma voorziet dat het transport tussen 2u en 4u door Asse rijdt.

Door dit transport mag er, vanaf 27 november en dit gedurende 4 weken, boven de Steenweg geen kerstverlichting worden opgehangen. Het gemeentebestuur laat weten dat het op een alternatieve wijze kerstsfeer in het centrum zal brengen.