Lidl-werknemers stalen voor 500.000 euro uit distributiecentrum

De gerechtelijke politie van Bergen heeft een bende ontmanteld die goederen ontvreemdde uit het distributiecentrum van Lidl in Courcelles. De betrokkenen werkten bij Lidl. Er zijn vier mensen aangehouden. Ze zouden op zes maanden tijd voor 500.000 euro goederen hebben gestolen.

De politie voerde de afgelopen twee dagen zeventien huiszoekingen uit, waarbij vijftien mensen werden opgepakt. Bij de huiszoekingen kon de politie een crimineel netwerk ontmantelen dat al zes maanden werkzaam was, aldus het parket van Bergen.

De werknemers van Lidl, of van onderaannemers, gingen aan de haal met grote hoeveelheden paletten goederen, hoofdzakelijk drank, wijn, alcohol en softdrinks. De goederen werden vervolgens doorverkocht in handelszaken van de betrokken werknemers of verkocht aan particulieren.