Rellen in Mexico bij betogingen tegen massamoord studenten

In Mexico is het opnieuw onrustig naar aanleiding van de moord op 43 studenten. In de buurt van de luchthaven van de hoofdstad Mexico-Stad zijn manifestanten slaags geraakt met de oproerpolitie.

De politie probeerde de wegen naar de luchthaven vrij te maken. De betogers - veelal gemaskerd - verzetten zich en gooiden molotovcocktails naar de agenten.

Ook elders in het land zijn duizenden mensen uit solidariteit de straat opgegaan. President Enrique Peña Nieto vreest dat een en ander uit de hand gaat lopen en roept de demonstranten op tot "gematigd optreden".

Eind september verdwenen 43 studenten in de Mexicaanse stad Iguala. Allicht zijn ze op gruwelijke wijze vermoord door leden van een plaatselijk drugskartel. De zaak leidt tot heel wat ongenoegen en onrust in Mexico.