Stouten moet Anderlecht-spelers warm maken voor boeken

Cobra's zoektocht naar het beste boek aller tijden heeft ook de uitzending van "Reyers Laat" gekleurd. Klara-presentator Bart Stouten sprak er zo begeesterd over zijn favoriete boek dat hij prompt werd uitgenodigd om er zowaar ook de spelers van Anderlecht voor warm te maken.

In "Reyers Laat" was Bart Stouten samen met actrice Kim Hertogs, eigenaar van de Antwerpse boekenwinkel/koffiebar Buchbar, te gast om het te hebben over hun liefde voor boeken.

Net als in een eerdere uitzending van "Reyers laat" sprak Stouten weer zo gepassioneerd over een van zijn lievelingsauteurs (toen Proust, nu Beckett) dat hij ook tafelgenoot Herman Van Holsbeeck, manager van Anderlecht, aanstak.

"Ik vind dat meneer zó mooi vertelt. Ik zou hem willen uitnodigen op Anderlecht", zei hij. Stouten mag een lezing geven voor de jonge spelers van Anderlecht, zodat ze "leren dat er meer is in het leven dan alleen voetbal".