43.000 kippen worden vergast na geval vogelgriep Nederland

Op een pluimveebedrijf in het Zuid-Hollandse Ter Aar is vanochtend gestart met de vergassing van 43.000 kippen. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente laten weten. Gisteren werd in het bedrijf een geval van vogelgriep vastgesteld.

Om welke variant van de vogelgriep het gaat, wordt op zijn vroegst vanmiddag bekendgemaakt.

Vorig weekend werd al vogelgriep geconstateerd op een bedrijf met 150.000 legkippen in het Utrechtse Hekendorp. Daarbij ging het om de ook voor mensen gevaarlijke variant H5N8. Er zou geen verband zijn tussen de uitbraak van de vogelgriep in Ter Aar en deze in Hekendorp, zo zei de burgemeester van Hekendorp, Pieter Verhoeve.

Het landelijke vervoersverbod en de ophokplicht blijven ook nog steeds van kracht.