"Hij wil niets met die prijs te maken hebben"

Opnieuw grote teleurstelling bij de vele (vrouwelijke) fans van Ryan Gosling, toen enkele dagen geleden Chris Hemsworth tot "Sexiest Man Alive" verkozen werd. Ook al was de ontgoocheling niet zo groot als in 2011, toen Gosling het verrassend moest afleggen tegen Bradley Cooper, toch stelden velen zich vragen bij het feit dat deze eer hem weeral niet te beurt viel. Maar nu blijkt dat Gosling deze prijs helemaal niet als een eer beschouwt.
AP2011

Journalist Ken Baker op E! News: "Er is een heel goede reden voor, die niets met esthetica maar alles met commercie te maken heeft. Het is eigenlijk al jaren bezig. In 2011 heeft men hem benaderd, maar hij zei dat hij met iets dergelijks niets te maken wilde hebben. Hij is niet het type dat feestjes in Hollywood afschuimt. Acteren is voor hem belangrijk, de rollen die hij speelt, de projecten die hij steunt. Bovendien probeert hij zijn privéleven zo weinig mogelijk in beeld te brengen. Deze prijs is enkel de verheerlijking van zijn uiterlijk en dat ligt hem niet."

"Hij heeft eerder voor de kunstzinnige weg gekozen. Hij wil het maken als karakteracteur. Al zal er een moment komen dat People hem niet langer kan negeren." Volgens celebritywebsite The Wrap is Gosling al meerdere keren gevraagd om de titel te dragen en de bijhorende cover van People te sieren, "maar heeft hij het telkens afgewimpeld."

Gosling zou niet de enige zijn die de prijs geweigerd heeft. Ook Justin Timberlake en Jake Gyllenhaal bedankten eerder al voor de eer.

Hoofdredactrice Jess Cagle van People heeft intussen laten weten dat Chris Hemsworth "de eerste en enige keuze" was: "Ook al kijken we uit naar het moment dat Gosling tot meest sexy man verkozen zal worden, dit jaar was het niet zijn jaar."

lees ook