"Obama heeft geweigerd naar het Amerikaanse volk te luisteren"

Fractieleider John Boehner van de Republikeinse meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft president Barack Obama ervan beschuldigd "te hebben geweigerd naar het Amerikaanse volk te luisteren", zo heeft de conservatieve nieuwszender Fox getwitterd. Boehner reageerde daarmee op de immigratiemaatregelen die het Amerikaanse staatshoofd enkele uren daarvoor had aangekondigd.
AP2014

Boehner zei dat de maatregelen van de Democratische president "alleen maar mensen zullen aanmoedigen" om illegaal de VS binnen te komen.

Obama heeft volgens het machtige Congreslid "ervoor gekozen welbewust elke mogelijkheid op het uitwerken van hervormingen over partijgrenzen heen te saboteren", aldus één van de meerdere tweets van Fox over de uitlatingen van de Republikeinse voorman. Obama "beschadigt het presidentschap op zich".

Boehner verzekerde dat zijn partij "niet werkloos zal toekijken als de president de wet in ons land ondermijnt en levens in gevaar brengt".