"Queso is gewoon een zotte en grappige hond"

Sinds enkele dagen is Queso een van de populairste honden van het internet en dat omdat hij zijn angst voor bepaalde deuropeningen blijkt overwonnen te hebben door er niet voorwaarts, maar achterwaarts door te lopen. De beelden daarvan werden op een kleine week tijd bijna 2 miljoen keer bekeken. Eigenares Rhiannon Hamam uit Texas, VS, gaf op nieuwswebsites Huffington Post en CNN meer uitleg over dit opmerkelijke gedrag. Want het zijn niet de deuropeningen die het probleem zijn.

"Toen we hem de eerste keer bezig zagen, dachten mijn man en ik: "Wat is hij toch aan het doen?" Volgens ons is hij gewoon bang voor de overgang van de glibberige houten vloer naar het vloertapijt in de andere kamer. Wanneer hij uit die kamer stapt, dan doet hij dat voorwaarts. Ook als hij buiten gaat spelen is er geen enkel probleem."

"Een andere uitzondering is onze slaapkamer, waar er dus wel van hout naar tapijt wordt overgeschakeld. Hij brengt daar zoveel tijd door dat hij niets wil missen van de knuffels en spelletjes die daar plaatsvinden. Hij forceert zich daar dus om zijn angst te overwinnen."

"We zien dit niet als een probleem dat hem een zwak huisdier maakt. Nee, voor ons is het gewoon Queso die zich zot gedraagt, die gelukkig is. Het is ongewoon, grappig en ontwapenend gek tegelijk. Maar als je erover nadenkt is het ook behoorlijk slim en zelfs dapper van hem. Een geniale techniek eigenlijk."

Volgens sommige reacties zou de houding van Queso het gevolg zijn van misbruik vroeger, maar niet volgens Hamam: “We hebben de hond uit een asiel gehaald toen hij een 9-tal weken oud was. Een puppy dus nog. We zijn er dus vrijwel van overtuigd dat hij geen trauma opgelopen heeft dat deze angst veroorzaakt heeft.”

lees ook