"Regering is constructief, niet destructief"

MR-voorzitter Olivier Chastel pikt de beschuldigingen van PS-voorzitter en ex-premier Elio Di Rupo aan het adres van de centrumrechtse regering niet. "De regering onder leiding van MR-premier Charles Michel is net constructief, niet destructief", klinkt het.
Nicolas Lambert

Harde woorden van Di Rupo vanmorgen in de kranten van SudPresse: "De regering is agressief en breekt volledig met het Belgische consensusmodel. Het is een regering die de confrontatie opzoekt. Die de besparing op de schouders van de burgers afwentelt", klinkt het harde oordeel. "Wij hebben altijd geprobeerd België vooruit te helpen via dialoog en overleg, maar zij gaan meer ongelijkheid creëren. Ze gaan wel de inkomsten van aandeelhouders verhogen, maar niet de concurrentiekracht van de bedrijven versterken of groei creëren. Ze gaan het land verarmen."

Het tegendeel is waar, reageert MR-voorzitter Chastel. "De regering onder leiding van Charles Michel stelt zich net constructief op, om de sociaal-economische groei te garanderen, door jobs te creëren en door de betaalbaarheid van de pensioenen en de sociale zekerheid te waarborgen."

Volgens Chastel zou de PS, samen met CDH aan de macht in Wallonië, net een voorbeeld moeten nemen aan de federale regering. "De PS moet er zich van bewust worden dat de werkgelegenheid en de economische uitdagingen absoluut prioritair zijn. De mentaliteit in Wallonië moet radicaal worden omgegooid."