Alain Platel wint Champagneprijs 2014

De Gentse choreograaf en regisseur Alain Platel heeft de Champagneprijs 2014 gewonnen. Dat is een erkenning van Comité Champagne en het Benelux Champagne Bureau. Platel ontving die prijs vandaag in Brugge.

Met de prijs willen de partners een persoonlijkheid lauweren die zich onderscheidt door zijn talent, creativiteit en continue streven naar uitmuntendheid.

Platel begon furore te maken door eigen producties met ruimte voor dans, theater, muziek en zelfs circus. In 1984 richtte hij in Gent het gezelschap "Les Ballets C de la B" op.

"De creativiteit en de tijd die nodig is om bepaalde ideeën en choreografieën te laten rijpen, net zoals het samenbrengen van verschillende artiesten om tot een complementair geheel te komen in zijn werken, en het continue streven naar excellentie, maken van de Gentse choreograaf een persoonlijkheid wiens waarden nauw aanleunen bij die van de champagne", klinkt het.

Vorig jaar ging de eerste Champagneprijs ooit naar ontwerpster Carine Gilson.