Carla Bruni en Sarkozy in Franse variant van Band Aid 30

Zangeres Carla Bruni heeft een Franse versie gemaakt van het nummer "Do they know it's Christmas" van Band Aid 30. "Noël est là" zal ingezongen worden door tal van Franse artiesten. Ook de Franse ex-president Nicolas Sarkozy laat zich niet onbetuigd en zingt mee.

De Ierse zanger Bob Geldof bracht onlangs een nieuwe versie uit van "Do they know it's Christmas". In de jaren 80 moest het nummer geld in het laatje brengen voor het gevecht tegen de hongersnood in Ethiopië. Nu gaat de opbrengst naar de strijd tegen ebola.

Frankrijk plant nu een eigen versie van het nummer. Naast Bruni en haar echtgenoot zullen ook Vanessa Paradis, Joey Star en Zaz meewerken aan de single.

De Engelstalige versie voert al in meer dan 50 landen de hitlijsten aan en bracht de eerst vijf minuten na de lancering al meer dan 1 miljoen euro op.