Chris Lomme is "Brusseleir van 't joer"

Actrice Chris Lomme is verkozen tot "Brusseleir van 't joer". Die eretitel wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die een echte ambassadeur voor de stad is. De 75-jarige actrice is afkomstig uit Kortrijk maar woont al haar hele volwassen leven in Brussel.

Lomme houdt van onze hoofdstad en vindt dat er nog te veel vooroordelen over de stad bestaan.

"Ik vecht tegen die vooroordelen", aldus de actrice. "Mensen durven Brussel niet kennen. Ik heb vroeger nog wandelingen gedaan met mensen die de stad willen leren kennen en die mensen waren verrast over hoe veel mooie kantjes er zijn, maar je moet de moed hebben om die op te zoeken."

Chris Lomme volgt Claude Blondeel op als winnaar van de titel. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de vereniging Be.Brusseleir.