Duitse bouwvakkers krijgen verwarmde toiletten

Bouwvakkers in Duitsland kunnen zich komende winter neervlijen op verwarmde werftoiletten. Volgens een nieuwe regeling, die in het hele land geldt, moet het 's winters in de mobiele toiletten immers 18 graden warm zijn. Dat heeft de vakbond IG BAU Baden-Württemberg meegedeeld.

Bedrijven zullen de mobiele wc's met elektrische verwarmingstoestellen moeten opwarmen, zegt de vakbond, al geeft hij toe dat het moeilijk zal zijn om de temperatuur te controleren. Het zal in elk geval al een stap vooruit zijn in vergelijking met "de huidige koelkasten", klinkt het.

De werkgevers moeten normaal tot in april, afhankelijk van het weer, voor voldoende verwarming zorgen in de mobiele toiletten. De regels gelden ook in de tuinbouw.

De vakbond vraagt nog meer aandacht, zoals dagelijkse reiniging, voor de wc's.