Limburgs tegelbedrijf Impermo is kmo-laureaat 2014

Het Limburgse tegelbedrijf Impermo is de kmo-laureaat 2014. Het familiebedrijf uit Sint-Truiden heeft de prijs vooral gewonnen omdat hun omzet de afgelopen jaren verdubbeld is. Geen sinecure in een markt die het niet gemakkelijk heeft.

Ondernemersorganisatie Unizo organiseert jaarlijks een wedstrijd waarmee ze een bepaalde kmo in de bloemetjes zetten om zo het ondernemerschap te stimuleren. Dit jaar gaat de prijs naar het tegelbedrijf Impermo uit Sint-Truiden. Het bedrijf overtuigde de jury onder meer door de zeer sterke groeicijfers die het bedrijf ondanks de economische crisis en de moeilijke traditionele sector kon voorleggen. De omzet is in zes jaar tijd verdubbeld van 8,8 miljoen euro tot 19 miljoen euro.

Impermo haalde het in de finale van de andere laureaten Lambo Laboratoria (ontwikkeling en productie softgels), Bekina (ontwikkeling, productie en verkoop van laarzen), Fruit Vanhellemont (kweken, verpakken en sorteren van fruit voor derden) en Belberry Preserves (productie ambachtelijke producten). CHILI Publish uit Erpe-Mere heeft de award voor de beloftevolle jonge kmo in de wacht gesleept.